2010. október 10., vasárnap

Kevés szöveg, inkább képek és egy felhívás!!!

Nem vagyok a legjobb passzban az elmúlt hét óta, részletezni nem kívánom, mert a blog nem az életemről szól, sokkal inkább a dolgokról amiket készítek, igaz egy-két pozitív élettörténet olykor megjelenik, de most inkább kevés szöveg, és inkább kép lesz ennek a bejegyzésnek a témája.

Volt szerencsém csere-berélni is az elmúlt időszakban. Egyet Dórival, egyet meg majd Elzával. Dóritól már meg is  érkezett a kis nyuszis kulcstartóm, nézzétek milyen szép :) :



A hátuljára még a nevem is felkerült nagyon szép betűkkel. Ezúton is nagyon szépen köszöm a cserét Dóri, holnap utaznak Hozzád a mesehősök, őket azért nem mutatom meg mert legyen neked is meglepetés, úgy mint nekem :)

Nem terveztem rózsák gyártását, de így hozta a helyzet. Elzának megtetszett a kék szettem, így neki cserére készítettem el (holnap ők is utaznak). A másik vajszínű szett, pedig nagybátyám feleségének készült (őneki is megtetszett a kék szettem :)).



Aztán a következő rózsaszínes nyalóka pedig egyik osztálytársamnak Briginek készült:



A játékra még mindig lehet jelentkezni bő egy hétig (itt). Az eddigieket is nagyon szépen köszönöm, nagyon aranyosak vagytok :)

*********************************************************************************

És akkor egy teljesen más kérés:

Már lassan egy hete hallható a hírekben a vörösiszap katasztrófa, amely sajnos itt nálunk történt :(
El sem tudom hinni, hogy efféle katasztrófa megtörténhet, és ráadásul itt tőlünk nem is olyan messze.
A következő elérhetőségeket Klau blogjáról másoltam ki. Aki tud kérem segítsen.

Nemzeti Segélyvonal: 1752-es telefonszám (hívásonként bruttó 250 forint).

Mivel a szám nem minden hálózatból elérhető, adományokat a Segélyvonal bankszámlaszámára is lehet küldeni: OTP Bank 11702036-20707637.

Magyar Vöröskereszt: 1749-es telefonszám (200 forint hívásonként).

Adományozni lehet sms-ben is: az iszap szót kell ugyanerre a telefonszámra elküldeni.

A Vöröskereszt bankszámlaszámára is lehet adományt küldeni: K&H Bank 10405004-00026547-00000000, közlemény rovatba: ISZAP.

Magyar Ökumenikus Segélyszervezet: 11705008-20464565-es bankszámlaszámra lehet utalni, a közleménybe írják be: Vörösiszap károsultjainak megsegítése.

A szervezet honlapján keresztül is lehet adakozni, a (06-1) 205-3955-as telefonszámon pedig csekket lehet igényleni.

Magyar Máltai Szeretetszolgálat: OTP Bank 11784009-20200673, közleménybe: iszapkárosultak.

Katolikus Karitász: Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00800007, a közleménybe: Iszapár.

A vörösiszap által okozott katasztrófa károsultjainak megsegítésére adományokat
Devecser Város Önkormányzata
11748090-15427085-10070004
számú számlájára lehet befizetni. Köszönjük adományaikat:
Devecser Város Önkormányzata


A vörösiszap által okozott katasztrófa károsultjainak megsegítésére adományokat
Kolontár Község Önkormányzata "Kolontár Adományszámla
11748090-15427298-06540009"
számú számlájára lehet befizetni. Köszönjük adományaikat:
Kolontár Község Önkormányzata

Napló szerkesztősége az október 4-én bekövetkezett, az ajkai zagytározóból kiömlött vörösiszap okozta katasztrófa nyomán azonnal megkezdte a kolontári, devecseri károsultak javára indított adománygyűjtést. Várjuk a pénzbeli felajánlásokat a következő számlaszámra: OTP Bank 11748007-20097158, a közlemény rovatba az "adomány" szót kérjük feltüntetni.

Az Ökumenikus Segélyszervezet a 11705008-20464565-ös számlaszámon várja az adományokat"Vörösiszap károsultjainak megsegítésére"megjelöléssel.

A Térségi Családsegítő és Gondozási Központ adományokat (tisztítószerek, tartós élelmiszer, ruházat) gyűjt a vörösiszap által sújtott területeken károsultak részére. Az adományokat a 8400 Ajka, Frankel Leó u. 8. szám alatti Térségi Családsegítő és Gondozási Központ székhelyén lehet leadni. Gyors segítségre van szükség, ezért holnapután, csütörtök reggel 9 h-ig várunk, akkor eljuttatjuk, amit kaptunk. Köszönjük a segítséget!

A kolontári katasztrófahelyzettel kapcsolatban Ajka, Sport u. 14. szám alá várják SÜRGŐSEN a következő dolgokat: tartós élelmiszerek, takarók, meleg ruházat.(ez a Bányász sportpálya szürke épülete, ahol ügyeletben várják az adományokat)

Társasházkezelő Iroda, 8400 Ajka, Kossuth u. 35/A szükség lenne: meleg takarókra, ruhákra, tartós élelmiszerre, pelenkára, tisztálkodási szerekre, tisztító szerekre, kukászsákokra, nylonzsákokra....

A Kristály-völgy Egyesület munkatársai és önkéntesei a Sport utca 14. szám alatt a Bányász Sportpályán várják továbbra is az adományokat. Jelenleg tartós élelmiszerre, tisztálkodó- és tisztítószerekre, valamint GUMICSIZMÁKRA 38-tól 44-es méretig lenne szükség.

A Pannon Egyetem adománygyűjtést szervez a devecseri katasztrófa áldozatainak megsegítésére, melynek keretén belül takarítóeszközök, tisztítószerek, takarók, plédek, meleg ruhák, konzervek, palackozott vizek és italok felajánlását várjuk a Kommunikációs Irodában, a B épületben hétköznap 7.00-17.00 között.
A felajánlott adományokat a Pannon Egyetem két részletben gyűjti, tekintettel az időjárási körülményekre. A hideg és csapadékos időben a rászorulóknak nagy szüksége van arra, hogy a lehető leggyorsabban hozzájussanak a meleg ruhákhoz és élelmiszerekhez. Ezért az összegyűjtött adományokat október 8-án (pénteken) és október 15-én (pénteken) szeretnénk eljuttatni a katasztrófa színhelyére a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve.

Köszönöm szépen!

6 megjegyzés:

  1. Aranyos nagyon a kockás fülű nyuszis cserélt kulcstartód, na meg azok is szépek, amiket te készítettél! :)

    Szép dolog tőled, hogy ki raktad a felhívást, én is hívtam többször is a 1752-t. - Bár szerintem nem lehet elégszer!

    VálaszTörlés
  2. Köszi a képet! Elmentettem. :)
    Örülök, hogy tetszik, és nagyon várom a postást! :D

    VálaszTörlés
  3. Köszi Szilva :)
    Dóri, ma már utazik a csomag :)

    VálaszTörlés
  4. köszönjük a felhívást,mi is hívtuk,bár valóban nem lehet elégszer,jól mondja Szilva:)

    viszont nem tudom,ti tapasztaltátok-e már,de amikor a televisönben mutatják a segélyvonalakat,az emberi hívószámot,és egyebet,egyszerűen olykor hiába hívja az ember,nem kapcsol,nem elérhető,vagy a legjobb:az ön körzetéből nem lehet...most ez milyen dolog már?:(

    VálaszTörlés
  5. Édes a nyuszikád! A kék szett ebben az árnyalatában nem az én színem, de a vajszínű nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  6. Hát Elza nem tudom, én akárhányszor hívtam mindig sikerült.
    Ági köszi szépen, a nyusziba meg most szerelmetes vagyok :)

    VálaszTörlés