2010. augusztus 28., szombat

Zsófi ajándéka

Még a kék fánkkal együtt készült Zsófi barátnőm ajándéka, aki a héten lett 21. éves. Remélem nem öl meg, hogy hangoztatom, mert ő még mindig 18-nak vallja magát :) Tegnam volt egy kis összejövetel náluk a Somlón, sütögetés miegymás. És végre átadhattam :) Örült neki, szerencsére, bár félve/viccesen azt mondta azt hitte telefontokot kap (ihhi), mivelhogy annyira belejöttem most a varrásba. De keresztül húztam a számításait :)



Egy sütis kulcstartó :) Került rá mindenféle finomság, s nagyrészt a rózsaszín és a csoki dominált. A gofri szón állandóan hadakozunk, mivel ő hosszan ejti ki "góóóóóófri" én meg simán "gofri", ezen (hogy melyik a helyes) képesek vagyunk hosszú perceket vitatkozni, de persze sose jutunk dűlőre.

A héten én is gazdagabb lettem két fülbevalóval :$. Az egyiket Vikitől kaptam, egy szép fa fülit, amibe ilyen vésés van, vagy nem is tudom hogy nevezzem, de nagyon nagyon tetszik. A másikat pedig Zsófitól, még névnapomra (csak tegnap sikerült ajándékokat cserélnünk :P), ő csinálta nekem, egy Heineken-est füli :) Két kupak kifúrva, bele az akasztó és kész :) Meskán is láttam, és tök jó öltetnek tartottam, erre tessék, Zsófi kitalálja és megcsinálja :) Mindenkinek ilyen barátnőt!

Hajnitól kaptam Kreatív blogger díjat, ezúton is köszönöm szépen, hogy gondoltál rám! :)  



2010. augusztus 26., csütörtök

Zsepitartó, kicsit másképp

A bárányos zsepitartó után, kicsit tovább gondoltam a zsepitartó kérdését. Először csak a széthajtott verziót terveztem, mindenképpen majmos figurával. De aztán egy hirtelen ötlettől vezérelve két kis fakkot is kapott, egyéb csecsebecséknek (pl.szájfény, körömreszelő...minden ami egy lánynak fontos :) ) Így közeledve az ősz fele a színei is már az őszt idézik.



Ilyen szétnyitva. Nagyjából 10 (5-5) zsepi fér bele. A kis fakkba én most egy szájfényt raktam,de elvileg bármit bele lehet rakni, persze ami belefér :) Utólag jutott már csak eszembe, hogy így belülre is rakhattam volna valamit (pl. a bal felére egy banánt), hogy ne legyen annyira csupasz :$. Na majd legközelebb.


2010. augusztus 24., kedd

Amire régóta vágytam...

...egy Ági féle cerkatekercsre. Mikor reisztráltam Meskára akkor bukkantam bele, és persze azonnal beleszerettem. Elhatároztam, hogy ha felvesznek Herendre akkor be fogok szerezni egy ilyet. Ceruza oda úgyis kell, és így sokkal praktikusabb, nem kell állandóan a dobozból kihuzogatni, meg ilyenek. Íme az én cerkatekercsem:



Nem olyan rég Cirelintől kaptam egy Barátság díjat:


Én most nekik adnám tovább: Nasi,Dóri,Mona,Juci

Judit Zsebrémjellem játékot indított a blogján (itt), ha a te szerencsés jellemed kapja a legtöbb szavazatot akkor olyan lesz a Zsebrémed amilyennek szeretnéd, és ráadásul még a GomBoltba is lehet vásárolni! Én már gyűjtögetem a jellemeket, remélem ti is :D

 Kicsit gyúrtam tegnap, de semmi újdonság, egy fánk. Ugyanis ami volt fánk fülim eléggé béna :D még az elsők között készült úh úgy gondoltam készítek egy újat:


Készült még azért valami, de ő még nem publikus...de hamarosan :)

És így a végére egy könyvajánló: Gerlóczy Márton: A csmegepultos naplója. A minap fejeztem be és nagyon-nagyon tetszett! Azt hiszem mostanába régen olvastam ilyen jó könyvet, mert az előtte lévő kettő annyira nem nyerte el a tetszésemet, de ezt bátran ajánlanám mindenkinek (persze aki nem olvasta:))


2010. augusztus 16., hétfő

Újabb díj

Ezuttal Monától, nagyon szépen köszönöm :) Igaz megkaptam, nem is olyan rég (itt), de  azóta felfedeztem új blogokat is, és van olyan is akinek szívesen adnám, és nem utolsó sorban szívesen megosztok magamról újabb 7 dolgot. 


Klau

Yoolee

Kinema (igaz ő mondjuk pont ma kapta meg másoktól is, de csakazértis tőlem is meg fogja kapni! :)

A játék szerint 7 blogot kell megnevezni, de én most csak őket tudtam így hirtelenjébe. Bocsi :$ És akkor ismét hét dolog rólam:

1. Csúnya rossz szokás a dohányzás, de néha-néha megesik az emberrel (olykor egyre gyakrabban)

2. Egyszer életem során szeretnék hosszú hajat, de úgy igazán, azt a derékig (vagy legalábbis a lapockákig) érőt. Ezzel az az egy gond van, hogy nem viselem el a hosszú hajat hosszú távon. Rövidke életem során a leghosszabb hajhosszúságom is vállig érő volt. De aztán besokalltam, hogy nem bírom tovább és usgyi a fodrászhoz :) (mellékesen göndör hajam van amivel ellentétben sok göndör hajú sorstársammal, én nagyonis szeretem)

3. Három kívánságom lenne az élettől: állandó munkahely (vagy legalábbis az a tény, hogy mindig legyen munkám), egészséges gyerekek és boldogság.

4. Imádok turkálóba járni!!! Az öröm amikor egy kincsre lelsz, vagy egy olyan darabra amin egyből látod hogy te vagy...mindenmásra ott a master card :D Ezt a betegséget Anyutól örököltem, s most már ott tartunk hogy sznob turkisok vagyunk, ami azt jelenti, hogy csak a márkákra megyünk :P

5. Nagyon rendetlen vagyok és ez az évek során egyre rosszabb lesz. Bár ha rámjön a takarítási és rendrakási hajlam akkor aztán ruhák szekrényből ki, újrahajtogatás, majd vissza. Törölgetés, porszívózás miegymás...még a szoba is világosabbnak tűnik tőle :)

6. Szeretnék eljutni Prágába. Hogy miért? Igazán magam sem tudom...de mikor utazásszervezésen utazásszervezési feladat volt, én kaptam Prágát (elemzés céljából) és akkor nagyon nagyon megtetszett.

7. Szeretem a történelmet. Igaz ötödikben az első jegyem 1-es volt, de utána egy olyan töri tanárt kaptunk aki egy életre megszerettette velem ezt a tárgyat. 

+1. Szeretek olvasni. Nem volt ez mindig így, de az utóbbi időben ( a Harry Potter láz után) újra felcsillant bennem ez a dolog. Legjobban az életrajzi illetve a történelmi témájú könyveket szeretem,de végülis jöhet bármi. Jelenleg Gerlóczy Márton : A csemegepultos naplója-t olvasom és nagyon jó. Aki tudja olvassa el!

Mégegyszer köszönöm Mona a díjat :) (nem tudom lehet e vissza adni, ha nem, tudd gondolatban vissza kaptad :))

Utolértem magam

Na szóval, az elmúlt egy-két hét alkotását mellőzve tegnap rászántam az egész napot arra, hogy teljesítsem a megrendeléseket és hogy kikapcsolódjak. Mikor elővettem a gyurmákat, akkor jöttem csak rá, hogy majdnem egy hónapja (!!!) nem gyurmáztam :O. Igaz nem is voltam itthon, meg miután megjöttem akkor meg nem tudtam visszarázódni. Na de mindegy is, tegnap megtört a jég, és nagyon jól esett megint gyurmát fogni a kezembe. Alkalmam is nyílt kipróbálni az egyik új színemet is, aminél kicsit meglepődtem hogy milyen szín is. Ugyanis mikor gyurmát veszek, csak a színt nézem nem azt ami rá van írva hátul. Így esett, hogy mikor találtam egy jó tészta színt nagyon megörültem, de mikor tegnap bontottam ki akkor látom hátul hogy arany :) no de mindegy is. Ahogy már facebookon írtam "terv,ötlet,kihívás,elképzelés". Akkor megmutatom a kihívást :


Legalábbis számomra az volt, mikor megkértek hogy készítsem el Gülükét, az Esti mesékből. De úgy vélem jól sikerült, legalábbis nagyon büszke vagyok rá :)

Újabb tok, ezúttal egy fiúnak. Igaz ha úgy vesszük nem az első, hogy fiúnak lesz a tok (előző előtti bejegyzés) de ezuttal ő maga kérte.



Nem tudom kinek mi jut először eszébe a színösszeállításról...barátnöm mikor meglátta, neki csak az hogy "milyen jó színösszeállítás :D". Hát azért lila-fehér mert Újpest (jól tudom ugye :$?). Amúgy Gülüke pedig Ádi barátnőjének készült :)

Újabb nyalóka, ezuttal medál formájában:


Annyira megtetszettek a színei (élőbe mégjobb :) ), hogy megtartottam :P

Még mindig nincs vége...Még mielőtt Viki barátnőm nyakába vette volna a görögöket megkért varrjak neki egy zsepitartót, amin egy kis bárányka foglal helyet. Az instrukciók szerint olyannak kellett lennie mint egy boríték, legyen fektetett, legalább 10 zsepi beleférjen és valami pasztell színű legyen. Hogy ne legyen annyira mesztelen, egy kis báránykás gombot is kapott :).Hát így valósult meg:


Fényképezésnél egy 10-es csomag zsepit raktam bele, de ennél többi is belefér (szerintem).

Kis bűntudatom támadt, hogy a nyalókát megtartottam (mert eredetileg a boltba szántam) így, mivel sikerült beszereznem mobilfityegőket, készítettem variálható mobildíszt.


Hogy miért variálható? A fityegő vége nem csupán egy karika, mint a legtöbb, hanem egy kis kapocs van rajta (vagyis ilyen zár, asszem delfinkapocsnak hívják). Így úgy gondoltam ne csupán egyetlen kis valami legyen rajta, hanem 3. Így akár kedvünk szerint lehet variálni :) 

2010. augusztus 14., szombat

Játék

Egy újabb játék, ahol mesés üvegékszereket lehet nyerni. Ami pedig külön öröm, hogy egy "honfitárstól". Ugyanis Klau is ajkai mint én, és ennek nagyon örülök, hogy többen is vagyunk itthon akik blogoljuk a hobbinkat. A játékot pedig itt találhatjátok.

2010. augusztus 13., péntek

Játékok

Két játék is hódító útjára indult a napokban amikre jelentkeztem. Tegyétek meg Ti is! Az egyik Kingánál a másik pedig Yooleenál. A képeket berakom ide is, de oldalt is megtalálhatjátok :)


Nem vagyok egy szerencsés alkat játék terén, igazából sose nyertem még semmit, semmilyen téren. Még a suliba a tombolán se :D De próbálkozni szabad :)

Kis megnyugvás ért a héten. Még mielőtt elmetem nyaralni, elkelt a dinnyés kulcstartóm Meskán, meg is ügyeztük az illetővel,hogy elküldöm neki még mielőtt elmegyek, hogy ő se várjon. Eltelt két hét a kulcstartóért az összeget pedig nem kaptam meg...de gondoltam írok egy mailt, hátha, lassan kezdtem lemondani az egészről amikor végülis minden megoldódott, mert kifizették. El is voltam szontyolódva emiatt, hogy "na velem is megtörtént" mint annyiótokkal...Na de ezen se kesergek tovább, lényeg hogy megoldódott.

Készült egy két ez az ímmel is ámmal is. Mert valamit elkezdtem és be is fejeztem, valamit már oda is adtam, valami meg félig meddig van meg. Hiába nehezen állok neki mostanság, de ahogy olvasom a blogokat nemcsak én vagyok vele így. Fanni kért egy telefontokot (vagyis jobbanmondva IPhone tokot :D) a barátjának. És ha már IPhone...az az ötlete támadt, hogy Apple alma legyen rajta, nekem meg az jutott eszembe hogy mint a telefonon, hátul is legyen egy pici almácska :) Igazi pasis darab lett :



Ééééééééééééés! Vártam a buszt Veszprémben és elhaladt előttem egy lány, akinek tortaszeletes füli volt a fülében. Majdnem megkérdeztem tőle, hogy honnan van, vagy hogy ő csinálta-e, de úgy láttam hogy sietett :)

2010. augusztus 6., péntek

Nem megy

Egyszerűen nem bírom magam rávenni az alkotásra. Amióta megjöttem egy folytába csak azokon kattog az agyam amiket elterveztem, hogy elkészítek, vagy amiket leadtak, hogyan valósítsam meg. Fejbe megvan minden, de hogy kivitelezzem is...nem bírom rávenni magam. Folyamatosan máshol járnak a gondolataim, és valamiért gátolnak abban, hogy alkossak. Ez az egyik, a másik az időhiány. Jó jó az embernek arra van ideje amire akarja hogy legyen, csak valami mindig közbecsúszik...Én meg nem szeretek csak hipp-hopp leülni gyúrni egy kicsit, aztán abbahagyni. Szeretem rászánni az egész napot. Ha már megvan gyúrva legyen kisütve és összeszerelve. Megpróbálom kicsit összekapni magam és jövő héten nekiállni mindennek, és lehetőség szerint be is fejezni. Azért varrtam egy kis apróságot. Az úgy volt, hogy a tampontartóm kicsit összetört...így fogtam, kipróbáltam az új színeimet is...De hát ez a mütyür kis s*** is 2 napig készült, amúgy meg egy órás munka lett volna. Szóval ennyire máshol járok.



Na azért van pozitív dolog is. Nasinak hála van egy új blog, ahol minden kézműves összegyűlik és találkozik :) itt megtekinthetitek


2010. augusztus 1., vasárnap

Egy kis beszámoló

Tegnap hazaértekzünk, jó újra itthon azért mégis. Megleptem magam, ugyanis azt hittem nehezen fogom bírni net (legfőképpen blog és facebook nélkül:)) de nem is hiányzott. Időjárás szempontjából eléggé vegyes volt a dolog, ugyanis egy nap volt ami igazán pancsizós idő volt. De így legalább nem a kuka melegben kirándulgattunk. Merthogy megtettük :) Meglátogattuk Szentendrét, kis séta a városban, Marcipán múzeum :), Skanzen. Nekem nagyon bejött a Skanzen, igaz nem láttunk mindent, mert sajnos későn érkeztünk, és nem igazán volt időnk meg energiánk mindent megnézni. Szentendre pedig nagyon szép, a sok kis utcácskával, és sikátorral...Voltunk még sokfelé a környéken, de számomra ez volt a legjobb. És akkor egy kis képes beszámoló is következzen :)




Ez az éppen nem kis apróságnak nevezhető Mickey egér marcipánból van :) úgy felfaltam volna :)



Aki szemfüles láthatja, hogy Judit féle katicás gyöngyörűségeket hordom :) "tégy a fülbe katicákat"