2011. február 25., péntek

Az ELSŐ év :)

Eljött a napja annak, hogy 1 éves lettem :) Természetesen blog ügyileg!!! :D El se hiszem, hogy megértük ezt a napot. Hogy miért? Már kiskorom óta jellemző rám, hogy belekezdek valamibe, csinálom lelkesen egy darabig és aztán megunom és abbahagyom. Ilyen volt például a hegedülés is. De szerencsére a gyurmával nem így történt.
A gyurma világába való becsöppenésem nem ezen a napon történt, hanem valamikor 2009 augusztusában. Kis próbálkozások történtek akkoriban, és hirtelenjében elhatároztam, hogy akkor vágjunk bele a blogolásba is. Valamiért nem így lett, de pontosan egy évvel ezelőtt úgy gondoltam mégis megpróbálok ezzel komolyabban foglalkozni. A célom elsősorban az volt, hogy egyedi ékszereket készítsek és ajándékozzak. Ezt a bejegyzést amolyan képes áttekintőnek is szánom, így lesznek kezdeti és mostani alkotásokról is képek. Amolyan miből lettem, hova fejlődtem.

Ők itt az első gyurma ékszerek amiket készítettem: egy muffin vagy csavaros fagyi képződmény, az azóta sokszor visszatérő félbevágott alma, egy kis csavaros színes bedugós (ami megjegyzem egyszer sem volt a fülemben...valahogy képtelen vagyok belátni hogy nem állnak jól a sárga árnyalatok)


Próbálkozás nyalóka szerűséggel, csak még pálcika nélkül. Orbitálisan nagy cukros fánkos fülbevaló, ami így látva elég debil :D


És az elmaradhatatlan Tisza logó-s füli :)



A sütis ékszerek első darabjai: a csavaros fagyi (na jó ő már egy második próbálkozás), az első torta és az első nyalókás darabok.




Voltak próbálkozások "különlegesebb" dolgokra is az egyik ilyen volt a Rubik kocka:


Mostani sütis ékszerek. Ez a lila az legelső tortás ékszer újragondolt verziója. Azt hiszem ez sokkal de sokkal jobb mint a testvére.


A mostani legkedvesebb képem pedig ez:


Azt hiszem a csavaros fagyi kinézete nem nagyon változott, de ez talán nem is baj :)


Azt hiszem minden gyurmás életébe eljönnek az "elsők" nálam több ilyen is volt. A korcsolya volt a legeslegelső rendelésem. Megmondom őszintén nem is számítottam rá. Amikor megkértek rá akkor döntöttem el, hogy miért is ne? miért ne próbálhatnám meg azt, hogy mások számára is készítsek ékszereket? Hát megpróbáltam:


A másik első a zsugorkázásban is eljött. Első alkalommal nagyon ráfaragtam, én lökött követtem a használati utasítást...ez lett belőle. Azóta megvan a saját használati utasításom :)


Hát igen...A RÓZSÁK! Megszenvedtem velük az tény. Rengetegszer próbálkoztam, pontosan ugyanennyiszer nem sikerült. Nem is törődtem vele sokáig, akkor feladtam, hogy én aztán rózsákat ugyan nem fogok készíteni. De persze ez is máshogy lett, és az első rózsákhoz képest a maiak is máshogy festenek:



Amikor belevágtam ebbe az egészbe nemm hittem volna, hogy a blog megéri az első évet. Az elején azon voltam, hogy egy héten legalább 2x posztoljak, és mindent egyből mutassak. Mára ez is változott, mert mostanság témák szerint mutatgatok ( halkan megsúgom nem kevés kép van a tarsolyomban ami még nem mutatkozott meg :)).
Emlékszem kezdő gyurmásként Kingát kérdezgettem egy-két dologról. Nemrég azonban engem kerestek meg kérdésekkel, ugyanúgy egy kezdő gyurmás :) Ez az ami nagyon jól esett, ugyanis erre sem gondoltam volna, hogy egyszer valaki tőlem kér tanácsot gyurma fronton. Bár igaz a mai kezdőknek sok segítség nyújt a Jucii által működtetett blog és facebook oldal.

És ha már ugye EGY ÉV akkor játék kívánkozik maga után.....:D de majd csak holnap :P Addig is mindenkinek köszönöm ezt az egy évet, remélem még sokat fogunk együtt tölteni így a virtuális világban :)

u.i. : ÉLJENEK A KÉZMŰVES BLOGOK!

9 megjegyzés:

  1. Nagyon sok gratula az egy évhez!!! :)

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok ehhez az egy évhez :) Csak így tovább :) Kitartás termén hasonlóak vagyunk :) Remélem én sem fogom megunni ezt a dolgot, eddig nem úgy fest. :D

    VálaszTörlés
  3. Én is gratulálok, remek,hogy belekezdtél és érdemes volt!

    VálaszTörlés
  4. Anna, rengeteget fejlődtél! Jó, nem azt mondom, mindig is tök ügyi voltál, de azért látszik, hogy már rutinos vagy! Garula!! :)

    VálaszTörlés
  5. Heppi börszdéj tú jú! Heppi börszdéj tú jú! Heppi börszdéj tú Nusifül-blog! Heppi börszdéj tú jú!!! :):):)

    VálaszTörlés
  6. Ezt nagyon jó volt olvasni, köszönöm...
    Boldog szülinapot! :)

    VálaszTörlés
  7. Tök jó volt ezeket látni :)))) szerintem nagyon sokat fejlődtél. Ilyen bejegyzést majd én is szeretnék csinálni :) Ja... boldog blog-szülinapot!!!!

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm lányok, aranyosak vagytok :)

    VálaszTörlés