2011. augusztus 23., kedd

Manapság

Az utóbbi időben elég népszerűek lettek a rózsás ékszerek nálam is. Belegondoltam kb egy évvel ezelőtt készítettem el az első rózsás szettet, elsőként magamnak. Ha valami újat készítek, olyat amit eddig még nem próbáltam akkor az első "teszt-darabok" mindig nálam maradnak. Egyrészt az újdonság öröméért, másrészt az első darabok után mindig csak jobbak készülnek :) Emlékszem az első szettet több próbálkozás előzte meg. Amikorra elkészült előtte szerintem vagy 3 hónapja próbálkozhattam. Persze azok a változatok még a sütést sem érték meg :D annyira felhúztam magam minden egyes alkalommal, amikor nem úgy sikerültek ahogy én elképzeltem, hogy mérgemben  ott helyben egy gombóccá gyúrtam őket. Persze ez mára már jelentősen megváltozott, és akárhányszor rózsákat készítek mindig megállapítom, hogy valamiért minden egyes darab szebben fest mint az előző. A legutoljára ezek a rózsás darabok készültek:

Ez az összeállítás mondjuk régebben készült. Amikor meghallottam, hogy karkötőt is szeretnének a szettbe, elsőre kicsit elbizonytalanodtam. Hmmm....vajon hogyan is oldhatnám ezt meg? Pont azelőtt érkezett a kérdés mielőtt mentünk volna nyaralni, mondanom sem kell, hogy nyaralás alatt is ezen törtem a fejem. Több változat is született, de valahogy a semmiből ugrott be az, hogy mi lenne ha kis levélkére raknám rá...szerintem jól is fest és forgás szempontjából sem annyira vészes mint ha csak a rózsa lenne egymagában.


Furcsa dolog történt velem a képen látható rózsa sütése után...Halvány rózsaszínben szerették volna. Ki is kevertem a színt ahogy kell (meg is voltam vele elégedve), általában rózsaszín gyurmám sosincs, mert úgy gondolom ha már egyszer tanultam színelméletet akkor én is ki tudom keverni meg ezt a színt a legegyszerűbb előállítani. Meg olyan sokat nem is használom így feleslegesnek tartom. Na lényeg a lényeg: letelt a sütési idő, kiveszem és mit látok? A szép rózsaszín rózsa inkább fest barack virág színben mint halvány rózsaszínben. Törtem a fejem persze rendesen, hogy mégis mi lehet ennek az oka aztán lett egy elméletem. Jártam már úgy a FIMO fehérrel hogy sütés után nem maradt totál fehér hanem egy kicsit elszíneződött. Persze nem durván de azért észrevehetően. Úgyhogy az elméletem szerint ezért változhatott a színe ilyenre. De szerencsére így is tettszett annak akinek készült :)


Véleményem szerint még az én kékes rózsás fülimnél is jobban kinéznek ők, de persze csakis azért mert Zsófi barátnőmnek készültek :P :


3 megjegyzés:

  1. Jól sikerült a karkötő, mutatós :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép mindegyik rózsa,szerintem is jól sikerült a karkötő!:)
    Találsz nálam egy meglepit!;)

    gretiiikrea.blogspot.com

    VálaszTörlés