2012. január 17., kedd

Ajánló, életjel

Szeretek filmeket nézni. Szeretek olvasni. Szeretek olyan filmeket nézni, amelyek könyv adaptációk. Szeretem az olyan filmeket amik igaz történeteken alapszanak. Szeretem az ilyen témájú könyveket is.
Az olvasási hullám nálam szakaszosan történik. Gyerekként, amikor azokat a húsz éve is unalmasnak mondható kötelezőket kellett (volna) olvasni, nem igazán szerettem. Aztán ugye jött a Harry Potter...újabb (talá az eslő) könyvfalós hullám. Aztán a tinibubbancs kor, amikor semmi sem (főleg nem az olvasás) érdekli az embert. Szerenécsre nem tartott sokáig. Aztán ímmel-ámmal jöttek, mentek a könyvek, ilyen-olyan témában. Aztán az elmúlt egy-másfél évben újabb hullám ami szerencsére lankadatlanul tart, és több féle támában olvasok.

Éppen pár órája végeztem ki az alábbi könyvet:


Persze csúnya szó, hogy kivégeztem, mondjuk inkább úgy kiolvastam. Szerintem nem utoljára.
A szokásos esti szörfölésemet végeztem egy novemberi este amikor az alábbi linken jutottam ki. Ezen a linken a könyv írójával található egy interjú.  A címe fogott meg igazán. Szeretem a második világháborús történeteket. Lehet ez egyeseknek abszurd, de engem érdekel.Szeretem a romantikus regényeket is. Elolvastam az interjút és felkeltette az érdeklődésemet a könyv. Szerelmes regény, háborús regény, korrajz, családi történet...részben valós. Mondanom sem kell, ezt kértem karácsonyra, alig vártam, hogy megkaphassam és elolvashassam.
A könyv nem kimondottan az a csöpögős romatnikus regény. Aki olvasott Nicholas Sparks (Séta a múltba, Szerelmünk lapjai, Kedves John, Menedék...stb.) regényt, szerintem tudja miről beszélek. Vagy az előbb említett regényekből készített filmeket. Persze ezek a történetek is szépek, de néha nekem már egy egy részen túlspilázottnak tűntek. Persze mindezek mellett a Szerelmünk lapjai könyvben is és filmben is nagy kedvencem.
Ma olvastam el ezt a könyvet. Bátran állíthatom, hogy felkerült a kedveceim közé. Az, hogy egy teljesen más szemszögből mutatja be nekünk mindazt amit a történelem órákon tanultunk, vagy máshonnan megtudtunk. Aztán, ahogy ennek a családnak az alakulását az évek során, bemutatja az egyes szereplők érzelmein keresztül, a történések fejében...Engem magával ragadott, de tényleg. Lehet nagyot mondóan hangzik, hát akkor ez van. Ahogy haladtam a könyvvel, úgy bukkantam rá kritikákra is...Hát mondanom sem kell, persze belefutottam olyanba is ami valamilyen szinten lehúzta, és ez nem tetszett, de persze minden embernek más a véleménye.  Olvastam olyat is, hogy Koltai Lajos filmet rendezne a könyvől. Remélem megvalósul ez a terv, mert nagyon kiváncsi lennék rá. És ha a Sorstalanságból indulunk kis szerintem a minőség borítékolható.
Itt, találtok a könyvről egy leírást is. Remélem, van akinek felkeltettem az érdeklődését, és ennek köszönhetően elolvassa a könyvet. Vagy ami a legjobb már olvasta :)

Életjel. Kis helyzetjelentés, hogy élek és lélegzem. Gyurmázás a listámon sajnos most leghátul szerepel. A gyurmás fiókomat se nyitottam már ki egy ideje. Teljesen más köti le most minden szabad órámat/délutánomat/napomat. A szakrajzházik. Már másfél hónapja, és még hátravan majdnem egy hónap, pontosabban kicsivel több mint három hét. A jelenlegi feladat amin dolgozunk az állattanulmányok. Négy csoport, mindegyikból tíz munka. Bogarak-rovarok, Halak-hüllők-kétéltűek, Madarak, Emlősök. Ebben a sorrendben haladok, így könnyebb, talán ez egyfajta nehézségi fokozat. Most épp a madaraknál tartok. Eddig összesen 23 munka van kész a 40-ből. Ceruzarajzok, akvarellek vegyesen. Kis nagyképűséggel állítom :P eddig meg vagyok magammal elégedve, és olykor meg is lepődtem, mert jobban sikerült egy-két munka mint vártam, és örömmel töltött el, hogy teljesítettem amit kitűztem. Majd ha az összes kész mutatok. Mindenképp :) Aprópó kitűzött célok. Amit év elején kitűztem, sikeresen teljesítettem, sőt túl is teljesítettem :) De sebaj :P A félévi vizsgamunkám eredménye 5-ös lett aminek nagyon örülök, mert ez is egy cél volt. A gyakorlaton jobban teljesíteni. A héten már itthon lesz a legújabb Herendim :) Amint lehet mutatom azt is.

Addig is legyetek jók, alkossatok helyettem is :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése