2012. november 22., csütörtök

Bőrszálak, bőrszálak és gyurma bogyók

Üdv újra az éterben!
Megnéztem majnem két hónapja nem írtam bejegyzést a blogba. Bár a facebook oldalon se vagyok valami aktív mostanság. Okok?  Rengeteg és mégis semmi extra. Úgy érzem kell egy kis helyzetjelentést adnom, mert jó egyrészt kibeszélni (szerencsére van aki meg is hallgatja) és kiírni is Aki az utolsó évét tapossa valamilyen oktatási fokozaton, az megérti min megy át ilyen ilyenkor az ember. Amióta blogolok egyszer már volt egy ilyen időszak amikor az idegenforgalmi szakot fejeztem be. Bár akkor kicsit több volt a tanulás közötti alkotás. Na most ez sajnos sem valósult meg. Szeptember óta kemény hajtás van a sulit illetően. Egyrészt két hetente van két nap suli, és ilyenkor erre a két napra sűrűsödik minden. Mondhatnánk azt, hogy jaj ez tök jó hisz rengeteg idő jut mindenre (tanulásra, tételek kidolgozására, vizsgaremek tervezésére) a sulit illetően és a magánéletet illetően. Na kérem szépen ez azért nem ilyen egyszerű :) A gyakorlat viszonylag sok energiát kivesz az emberből (persze aki hagyja és én sajnos azok közé tartozom akik hagyják :D, bár mostanság elég sokszor megdől ez is, és pihenés helyett inkább a tennivalókat helyezem előtérbe) ugyanis reggel 6-tól délután 2-ig tart, aztán még hazautazni és egyebek. Persze nem siránkozni szeretnék, mert tudom van olyan életszakasz amikor sokkal feszítettebb a tempó és hát amit mindig is hangoztatnak mindenhol (főként az iskolában , mikor egyöntetűen lázadunk egy egy számonkérés során :) ), hogy az ÉLET sem könnyű ; dehát kérem szépen azt a kevés kis időt amit még a diákévek biztonsága nyújt hadd használjuk ki!!!! :) Szóval a gyurma elől az időt elkerítette magának a záróvizsgás tételek folyamatos kidolgozása (egyrészt ez azért jó mert folyamatosan készülünk és a kidolgozás sem marad az utolsó pillanatra és hát jegyre megy a dolog...) illetve a vizsgaremek terv készítése. Az alapötletem már első évben megvolt, csak a külalak változott  nagyon sokat. És persze a magánjellegű dolgok is nagyon fontosan, szóval most a gyurma és az ékszerek tényleg háttérbe szorultak, bár úgy gondolom ez kicsit változni fog, mert elkezdtem egy régi-új dologgal foglalkozni, amihez nem kell annyi hely/előkészület/anyag/utómunka stb.....és akkor itt jön a váltás:

Ugorjunk is a bejegyzés tényleges témájára. Régen nagyon sok karkötőt készítettem, főként a csomózott fonatos karkötőket gyártottam ezerrel. Nemrég kezembe akadt egy régi könyvem amibe fonott bőr karkötők voltak, és megmozdult valami :)


Ezt a párost Magunknak készítettem. Történt ugyanis, hogy fél évesek lettünk (már egy hónapja :D) és gondoltam készítek valami apróságot. Így lett, hogy lett egy páros karkötőnk. Ilyen fajtát nem is fogok készíteni másnak, így kénytelen leszek kitalálni különböző változatokat, ugyanis arra gondoltam ez egy szép gesztus valami apró egyforma dolgot magunkon viselni. Az első ilyen karkötők elkészítése óta eltelt már egy kis idő, így volt alkalmam kitalálni egy másik változatot is:Őket. Szerintem ez a páros is mutatós mind fiún mind lányon. Direkt nem tökéletesen egyformák ezek a karkötők. Jelen esetben a zöldes-barnás a nagyobb és a rezes-barnás a kisebb. Ki lehet találni melyik színű melyik nemhez tartozik :)

Az első karkötőkből elég sok maradék maradt. Nem szeretek semmit se kidobni, azzal a szöveggel, hogy egyszer majd jó lesz valamire. Jelen esetben erre:A bőrőket egyenlő hosszúságúra vágtam ( a nyaklánc bojtjánál és a fülbevalók bojtjánál is ) rögzítettem őket, és párosítottam őket gyurma bogyókkal, természetesen a hozzájuk passzoló színekben. A nyaklán hosszú fazonú.
A legutóbbi gyurmás délutánom alkalmával annyi dolog készült (na jó mennyiségre nem), hogy még két bejegyzésre futja :) A héten még jelentkezem, vagy mégsem? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése