2013. július 2., kedd

Málna, szeder

A lassan két hónapja íródó "elkészítendők listáját" megfeleztem. Természetesen a másik fele is el fog készülni, csak jobbnak láttam nem egyszerre belevetni magamat az összesbe. Meg legalább ötlet nélkül sem maradok egy darabig, és akár még addig is megtalálhatnak új ötletek és variációk. A másik oka annak, hogy csak a lista fele készül el, hogy vannak olyan helyzetek amikor csinálom csinálom és egyszercsak ott vagyok, hogy akkor nekem most elég volt, inkább befejezem itt és most ; és mondjuk nem lenne jó ha kapkodva összecsapnám a dolgokat nemigaz? :)
Első körben gyümölcsös finomságokat hoztam nektek.
Szedertortát:
Nem ez volt az első alkalom, hogy szedres díszítésű süteményes-, vagy szimplán szedres ékszert készítettem. Kimondottan nem tartozik a kedvenc gyümölcseim közé, önmagában nem is nagyon eszem meg; inkább csak gyümölcslevesben, vagy valamilyen süteményben...Lehet azért vagyok ezek ellenére mégis oda érte, mert lila színű :)

Málnatorta:És hamár málnatorta készült, akkor készítettem egy málnás fülbevalót, illetve egy gyűrűt. Hamár a földeken nem lesz annyira jó (jobban mondva sok mennyiségű) a málnatermés, akkor mi gyurmás lányok fogjunk össze, és gyúrjunk elpusztíthatatlan málnákat :)


Répatortát azóta készítek minden évben, hogy elkezdtem gyurmázni. Na jó talán az első évben (2010) akkor nem készült ilyen, de az azt követőekben minden egyes évben, s az idei a 2013-as verzió annyira a szívemhez nőtt, hogy nem hagyhattam ki, hogy ne készítsek. De most nem fülbevaló formájában készült el, -mert azokkal most púpig vagyok, és egy darabid stoppot kellett, hogy mondjak magamnak - hanem mobilékszer formájában, és így nem volt akkor a bűntudatom, hogy újabb valami gazdagítja a gyűjteményem. (így is eléggé nagy a kísértés, hogy a szedertortát ne tartsam meg magamnak :D , de lehet, hogy legközelebb medál formájában elkészítem magamnak is, és akkor nyugodt leszek :) )Végül, de nem utolsó sorban, kis rózsás fülön-függők.


1 megjegyzés: