2011. augusztus 17., szerda

Hűűű de rég :S

Nemrég eszméltem rá, hogy milyen régen is posztoltam (majdnem egy hónapja)....:S Már kérdezték is tőlem mikor írok megint, mert szívesen olvassák. Az ilyen visszajelzéseknek mindig nagyon örülök (köszi Brigi :) ), mert ha épp rossz passzban vagyok vagy épp ötlet hiányban akkor egy ilyen mondat tud adni egy kis löketet ami sok mindent elindít. Ez esetben, azt hogy tegnap leültem gyurmázni. Na jó amúgy is terveztem, de tegnap olyan torták születtek....!!!
A torta szeletek elsősorban a fejemben születnek meg, és képzeletben nagyon jól néznek ki. Aztán mikor elkészülnek akkor kicsit máshogy festenek mint a fejemben de általában mindig meg vagyok elégedve. De most!!! Az elkészített verziók majdhogynem jobban mutatnak a valóságban mint az én kis képzelt világomban.
Az első, ami amúgy is szerettem volna a szeder torta ötlete volt. Nálunk a Somlón van két szederbokor ami hát fogalmazzunk úgy elég jól termelte nekünk ezt a gyümölcsöt, amit persze csak tesóm szeret igazán (nem szeretem a savanykás gyümölcsöket, inkább az édest preferálom). Nohát így sikerült:



A másik torta ötlete menet közben született. Imádom a marcipánt. Szülinapokra általában marcipán bevonatos tortát szoktunk kérni, mert hát na :D A lilát meg amúgy is szeretem, sőőőőt az egyik kedvenc színem ( a másik a zöld, de szerintem ezt már említettem :)), ahhoz meg passzol a narancssárga, és valahol elbújva de megtaláltam a narancsszeleteket is. Így ez a kombináció jött össze most:



Most veszem észre, hogy mindkét torta széldíszítése csíkosra sikeredett. Na jó ez nem nagy megállapítás, de olyan feltűnően csíkosra. Így valamilyen szinten összeköthetjük őket a csíkos mesebeli tortákkal :) amiknek tervezem ám még a folytatását...jó kis brutál kombókat kell kitalálnom :)

Ahogy raktam fel a képeket megtaláltam ezt is. Nem olyan régen készültek ők is. Két kitűző.


5 megjegyzés:

  1. Jó hogy újra hallani rólad!
    Mizu a festéssel?
    Ha majd lesz, hozzál olyan fotókat is!!!

    VálaszTörlés
  2. Jaj köszi :)
    A suli lassan kezdődik így újra festhetek végre :) olykor majd akkor olyan képekket is bombázlak titeket :)

    VálaszTörlés
  3. Húú, de szuper az a szedres!!!
    Ügyi vagy!

    VálaszTörlés
  4. Tényleg szuper lett a szedres, ügyi vagy! :) A többi is remek!

    VálaszTörlés