2011. szeptember 25., vasárnap

Kakaós csiga

Régóta pedzegettem a gondolatot, de tényleg. De hát az úgy szokott lenni, hogy magamat olykor ritkán veszem rá arra, hogy kísérletezzek új és "merészebb" dolgokkal. Aztán amikor kérés jön a dologra, akkor természetesen 110 %-osan vetem bele magam a dologba :D


2011. szeptember 20., kedd

Visszaköszön a lila

Ezekben az ékszerekben legalábbis. Mégis mindegyiknek olyan más az összképe. Egy közös van bennük, a lila szín (ráadásul ugyanaz az árnyalat) és ehhez képest, mindegyiknek más a hangulata, vagy legalábbis az összhatása.

Áfonyás lepény:


Egy fánkos szett, most magamnak. A régi helyett...de kis újrahasznosítással, mert a gyűrű alapot és a bedugós fülbevaló alapot leszedtem róla és rájuk került végül :)


Egy elveszett nyalóka reprodukciója:


Pici fánkocskák hullámcsaton:

2011. szeptember 18., vasárnap

Ami késik nem múlik

Elég helytálló egy kifejezés éppen most. Kb. egy hónapos a történet. Van egy fülbevalóm amit egy kedves osztálytársamtól kaptam, ő készítette nekem. Ez inditotta el bennem azt, hogy akár gyurmából is jól festhetne egy ilyen darab.Kb. egy hónapja készültek el a gyurma gyöngyök, egy hete meg sikerült beszereznem véééégre a sodronyt és a stoppert hozzá.

Ő lenne az. Most egy őszies színkombinációban készült el:



Így fest, viselve:

2011. szeptember 14., szerda

Egyveleg

Amik legutóbb készültek, és már publikusak is lehetnek :


Ez a sünis szerintem nagyon cuki lett. Nagyon jól mutatott volna az őszi lánc mellett a bejegyzésben, de nem raktam még fel mert akkor mér nem kapta meg az ajándékozott:


Szintén kérésre készült ez a fülbevaló is. Magyaros jellegűt szerettek volna, de mivel elég népszerű ez az "ág", először konzultáltam Kingával is nem e bánja e, persze sajátosan szerettem volna megoldani a feladatot. Szerintem sikerült elrugaszkodnom. Nem mellesleg a fülbevaló alapjának az általam tervezett tetoválás adta, amit múlt héten csináltattam :)


Hirtelen felbuzdulva készült egy színes változata is ennek a tulipánnak, de nem vagyok vele megelégedve, így majd mikor újrakészült akkor fogom azt a változatát is mutatni :)

Ez az ecsetes kulcstartó pedig egy szobafestő-mázolónak készült :


Kis fánkocska:

2011. szeptember 5., hétfő

Cukrászda

 Lassan már tényleg kezdem magam úgy érezni mint egy cukrász :) Igazából ha úgy vesszük, mi gyurmás lányok akár cukrászoknak is nevezhetjük magunkat: sütjük a sütiket, rengeteg variációban, ráadásul kárba se vész, mert nem kerül elfogyasztásra, és akár a cukor betegek is bátran "fogyaszthatják" :)

Rájöttem azonban valamire...rengetegszer próbálkoztam a muffinokkal de valahogy nem tudtunk kibékülni egymással. Aztán rátaláltam a számomra legmegfelelőbb süti fajtára amiben bátran kiélhetem magam. És ezek nem mások, mint a torta szeletek :)

A legutóbb készültekről pár fotó:
Banánkrémes-torta színes torta darával a tetején :)



Karamell-torta tejszínhabbal és csokival a tetején:



Csíkos mesebeli torta Nr.3. (nekem valamiért egyből a "cirkusz" szó jutott eszembe)



Ez a kis cukiság pedig (szerintem igazán csajos darab) egy cukrász lánynak készült:


Nohátno...ez a kis apróság pedig...először csak úgy készült, gondoltam próbálkozom egy ilyennel is. Kisült, összeszereltem, és egyszerűen beleszerettem, így nem bírtam neki ellenállni :$ Szóval..megtartottam :) Már fel is avattam, méghozzá a szedres csatommal és a szedres nyakláncommal kiegészítve :) Ő amúgy a Szedres lepény fantázia nevet kapta tőlem :



Csoportkép:


Valahol a gyurmás, miegymásos mindenes fiókomba találta megy szív alakú kinyomó formát...olyan mint a pogácsa szaggató csak szív alakú. Hát így adta magát akkor ez a kis mézeskalács:



Ő pedig egy nem olyan régen készült kis fánkocska. Most hogy jobban nézem illik is a legújabb csíkos tortához :)


2011. szeptember 1., csütörtök

Itt van az ősz...

Itt van újra. Szerintem kevesen vannak azok, akik szeretik ezt az évszakot: nyár vége, sulikezdés miegymás... Igazából én minden évszakban meglelem a szépséget és persze az árnyékos oldalt is. De az ősz...!!!! A színeivel, a hulló levelekkel, a levélkupacokkal :) Imádok belerohanni egy jó nagy adag lehullot levél kupacba :) Na szóval hamár ősz, akkor gondoltam készítek egy ilyen jellegű ékszert. Jelen esetben ezt a nyakláncot:



Legutóbb mikor a szükséges alkatrészeket szereztem be, arra gondoltam mi lenne ha pár fityegőt is vennék.  Próbát megért :)