2010. március 10., szerda

Karamell krémes

Imádom a karamellát...nemrég találtam egy jó receptet, és most lett ré időm is hogy kipróbáljam. Isteni finom :)



Aki esetleg kedvet kapott hozzá hogy elkészítse, íme a recept:

Tésztához: 30 dkg liszt, 1 tojás sárgája, 5 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 2 dkg szalakáli, 1 dl langyos tej
Krémhez: 3 tojás sárgája, 4 dl tej, 3 evőkanál liszt, 20 dkg porcukor, 15 dkg vaj
Elkészítés: a lisztből, tojássárgájából, cukorból, vajból és a tejben megfuttatott szalakáliból keményebb rétestésztát gyúrúnk. 3 részre osztjuk, kinyújtjuk, villával megszurkáljuk és külön-külön lisztezett tepsi hátán megsütjük őket (világosra).
krém: 1 dl tejben csomómentesen elkeverjük a lisztet, és a tojás sárgákat. A cukrot megkaramellizáljuk, majd felengedjük tejjel. Ha a karamell jól szétfőtt, a tűzről levéve, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a lisztes tejet. Visszatesszük a tűzre és sűrűre főzzük, folyamatos keverés mellett. Még melegen hozzákeverjük a vajat, jól átdolgozzuk, majd a kihült lapokra kenjük. A tetejére porcukrot, vagy égetett cukrot tehetünk (én égetett cukrot tettem). Egy napi a hűtőben állni hagyjuk!!

Isteni finom :) remélem kipróbálja valaki, sok sikert hozzá :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése