2010. szeptember 8., szerda

Kevés

Kevés (nagyjából szinte nulla) dolgot tudtam csinálni az előző bejegyzés óta. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy megkezdőtött az iskola :) Igen, igen megkezdtem porcelánfestő tanonc pályafutásomat. Sikeresen gyakorlati héttel kezdtünk múlt héten ami azt jelentette, hogy reggel 6-ra mentem a tanműhelybe és egészen délután 2-ig rajzoltunk. Ahhoz képest, hogy régen rajzoltam ilyen szinten, már második napon észrevettem magamon a változást. Részben ennek köszönhető az alkotói semmit tevésem. Hazaérek 3 körül, és kidőlők délutánra. Kell még pár hét mire belerázodók az egészbe. Azt se tudom mikor fogok tudni gyurmázni, pedig vannak ötleteim. Majd ha kicsit belerázódtam a dolgok menetébe, akkor fogok jönni gyurmás dolgokkal.

És akkor egy kis beszámoló az első 1 hétről: 9-en vagyunk az osztályba mind lányok, lassan kezdünk összerázódni, jó kis társaság lesz :) Tanműhelyben most grafikai rajzokat,ceruzarajzokat  készítünk levelekról, virágokról, egyebekről. Minden nap voltunk valahol a gyárban, úgymond gyárlátogatás címszóval: festészeten,bemutató teremben, égetőben, művészházban...Mindenhova csoportosan járunk nehogy eltévedjünk, de most már szinte teljesen kiismerjük magunkat. Ma volt az első sulis nap is, ami kicsit fura volt. Egyrészről újra iskolapadban ülni, másrészről fura a 45 perces óra :) a 2 év alatt Veszprémben hozzászoktam a 1,5 órás órákhoz, és most fura kicsit újra ilyen rövid órákon ülni. Az órákat illetően lesz mindenféle: anyagismeret, technológia, munkavédelem, művtöri, szakrajz...és ugye ezekhez pluszba még a gyakhéten a mindennapi rajzolás. Amúgy nagyon tetszik, hamarosan mutatok majd az első rajzokról képeket, jövő héten tudom őket elhozni, lefényképezni és mutatni.

Vasárnapra terveztem volna be magamnak egy kis gyurmázást, de sajnos nem jött össze :( Kicsit már bűntudatom meg hiányom van gyurma terén, így tegnapra egy kis varrást hoztam össze. Persze a kettő nem függ össze, de maga az alkotás ténye volt a lényeg. Így született egy kis virágos kitűző, amit a kb 3 percig tartó napsütésbe sikerült lefényképeznem, így nagyjából a színek is úgy festenek mint ahogy kell.


Így a vége fele, játékokra is invitállak titeket, az egyik Kinema oldalán (itt), a másik pedig Mona oldalán (itt).

Facebookon lassan elérjük a 100 lájkolót, ami után illőnek tartom a játékot :) Már régóta szeretnék hirdetni egyet, így lesz valamiféle alkalma is...de erről majd később :)

5 megjegyzés:

  1. Nagyon érdekes lehet ez a suli, kiváncsian várom a rajzokat is :)

    VálaszTörlés
  2. amint tudok jövök velük is :)

    VálaszTörlés
  3. Izgalmas ez az iskola! Várom én is a rajzokat. Én nem nagyon tudok rajzolni, pedig jól jönne sokszor alkotás-tervezés közben egy kis virtuóz rajztehetség... Így marad a sok radírozás és javítgatás.

    VálaszTörlés
  4. Én voltam a 100., kezdődhet a játék! ;) :D

    VálaszTörlés
  5. Igen-igen :)köszönöm szépen és nagyon örültem neki, már jól indul a napom :) a részletekkel meg nemsokára jövök, igyekszem gyors lenni :)

    VálaszTörlés