2010. március 2., kedd

Zsugorkázás

Tegnap suli előtt eléggé ráértem, így elmentem egy hobbi boltba ami mellett általában mindig elmegyek, de most kivételesen betértem, mert gyurma után kutattam, amit találtam is csak épp nem volt annyi,de ma mentek áruért, felírták milyen kell és holnapra meg is lesznek :)
De gondoltam ha már ott vagyok veszek zsugorfóliát is, mert régóta ki akartam már próbálni. íme az eredmény :



itt megjegyezném a tapasztalataimat is:
1.:a leíráson amit kaptam, az volt írva nem gond ha felkunkorodik az oldala, majd ha kihül vissza egyenesedik; szerintem ezt nem kell megvárni amint összement, és elkezdene kunkorodni akkor vegyük ki
2.: ugyanígy azt írták a leírásomon, hogy a negyedére zsugorodik, ez sem igazán igaz, mert inkább kb a felére

de persze minden zsugorfólia más, gondolom több fajta létezik :)

még nem tudom mik legyenek, fülik vagy medálok, de én a fülikre szavazok :) így ezzel a kicsikét hullámos mintájukkal olyanok mintha kagyló-fülik lennének.

u.i.: pénteken ismét gyurma :) nagyon sok minden eszembe jutott megint :)

2 megjegyzés:

  1. Kétfajta zsugorka létezik. Van a 'Zsugorka', amit ezen a néven találsz meg, és van a zsugorodó fólia/zsugorfólia. Az "eredeti" zsugorka drágább és csomagban van (csiszolatlan), míg a másiknak kb. 200 Ft darabja, ez általában csiszolt.
    Az összezsugorodás után hidd el, hogy ki fog simulni, legalábbis nekem eddig mindig így volt. Előfordul azonban, hogy nem lesz teljesen sima, hanem egy kicsit kunkori marad, de ha ezt tapasztalod a sütési idő letelte után, akkor amíg meleg a fólia egy üveglappal (vagy bármi más sima felületű, hőálló tárggyal) ki tudod lapítani.

    Szerintem, azért nem lett a negyede, mert idő előtt kivetted. A kunkorodás után még kisebb lesz.

    Remélem nem baj, hogy belekontárkodtam :-)

    VálaszTörlés
  2. dehogy gond :D ez volt az első próbálkozásom, és annál betartottam a leírtakat...és ilyen lett :S de azóta újra csináltam és máshogy, úgy már jó lett :D

    VálaszTörlés