2010. május 20., csütörtök

Nyalánkságok és egy 8 lábú

Számomra véget ért a vizsgaidőszak már múlt héten, vagyis mégse mert egy vizsgám még lesz szerdán, de az még messze van. Meg persze a záróvizsga, de az is messze van.

Rossz az idő, el van borulva, hol esik hol nem. Ráadásul hideg is van :( Tanulni meg valahogy nincs kedvem. Tegnap felugrottam Veszprémbe, legalább addig is tellik az idő és beszabadultam a hobby boltba. Végülis nem vettem sok mindent, de egyelőre nem mondom meg :) majd ha kész lesz amit csinálok belőle :) meg nézelődtem, de az is megérte, elütöttem az időt. Persze közbe azon kattogott az agyam, hogy mit lehetne csinálni, természetesen gyurmából. Így tegnap elhatároztam hogy ma ismét gyurma napot tartok, legalább valami értelmeset csinálok ebben a lökött időben.

Már a múltkor csináltam mignon-t arra  függős karkötőre. Gondoltam, csinálok most is csak más színekkel, meg füli formájában.


Réka unokahúgom most lesz 9 éves :) gondoltam készítek neki egy apróságot, és ha már szülinap akkor legyen torta :) igaz először Hello Kitty medált szerettem volna neki csinálni, de valahogy nem jött össze sehogy se az a fránya macsek. Így átváltottam a torta ötletére:



A képek sajna egyiknél se a legjobbak, ilyen ha nem süt a nap :( de másrészt nem bírtam ki, hogy le ne kapjam és meg ne mutassam őket Nektek :) Mellesleg, most nagyon meg vagyok magammal elégedve ennél a sütinél. Különösen tetszik ez a csíkozás rajta. A csíkozáshoz Nasi adta az ötletet a gyurmás blogbeni bejegyzésénél, amikor a színátmenetet mutatta be tésztanyújtó gép nélküli részben. Sajnos a képen nem látszik, de a torta krémje olyan színú mint a 9-es a tortán, és két ilyen krémcsík között egy lila krémcsík van. (mondom, nem bírtam ki hogy fel  ne rakjam:))

Rákaptam a mesefigurák gyártására. Főleg a magyar mesefigurák gyártására. Készült már Pom-Pom, a játék keretében belül Vizipók-Csodapók, Spongyabob, Törpilla...így ma is előálltam eggyel. Vizipók szárazföldi barátját a Keresztespókot készítettem el:


Sok-sok ötletem van még a mesefigurás fülikkel kapcsolatban, idővel készülgetnek is majd. Majd ha kisüt a napocska akkor készítek még a pókicáról meg a mignonról képet és akkor fel is rakom őket Meskára. 

Meg persze hamarosan érkezem azzal amin most dolgozom..... :)

3 megjegyzés:

  1. Szuperek lettek, főleg ez a beleharapott mignon...de megkívántam én is. :)

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen :) Nemsokára megint alkotgatok, talán nem kell sokáig várni :)

    VálaszTörlés